Juridisch advies arbeidsrecht

Hulp bij ontslag arbeidsconflict

Juridisch advies over ontslag of het arbeidsrecht nodig?

 

Stuur me nu een berichtje via Whatsapp +31628543640 (of neem op een andere manier contact op)

 

Heb je juridisch advies bij ontslag of een arbeidsconflict nodig? Ik ben daarin gespecialiseerd.

 

Of je nu zit met een ontslagzaak, onderhandelen over de ontslagvergoeding, ziekte, juridisch advies over de arbeidsovereenkomst of een ander arbeidsconflict, ik kan je er goed bij helpen. 

 

Dat doe ik voor een zeer betaalbare prijs. Aan het einde van deze pagina leg ik meer uit over de (eventuele) kosten van mijn rechtsbijstand.

Juridisch advies ontslag

Bij ontslag spelen vaak veel verschillende vragen. Dat kan gaan over (de reden van) het ontslag, de wijze waarop het ontslag wordt gegeven en het recht op een ontslagvergoeding.

In veel gevallen komen werkgever en werknemer (uiteindelijk) tot een ontslag met wederzijds instemmen. Er wordt dan een vaststellingsovereenkomst gesloten tussen werknemer en werkgever. Het is daarbij van belang op een aantal zaken goed te letten, zoals de datum waarop de arbeidsovereenkomst beëindigd wordt, het recht op een WW uitkering en de hoogte van de ontslagvergoeding. 

 

Vaststellingsovereenkomst onderhandelen 

 

Over de hoogte van de ontslagvergoeding wordt vaak onderhandeld bij het sluiten van

een vaststellingsovereenkomst. Vaak wordt de transitievergoeding daarbij als uitgangspunt

gebruikt. In sommige gevallen heeft de werknemer recht op een (aanzienlijk) hogere ontslagvergoeding. Dat is afhankelijk van de omstandigheden die hebben geleid tot het ontslag en in hoeverre dat is vastgelegd in een ontslagdossier. In deze blog leg ik hier meer over  uit.

Het is daarom verstandig een jurist in te schakelen bij het onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst en de ontslagvergoeding. Lees hieronder meer over de kosten van juridisch advies bij ontslag. Dus heb je hulp bij ontslag nodig? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. 

Arbeidsconflict

 

Een arbeidsconflict kan over veel verschillende zaken gaan. Denk aan een conflict tussen werkgever en werknemer over de wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Een werkgever die een werknemer wil overplaatsen naar een andere werkplek. Of een werknemer die achterstallig loon opeist terwijl de werkgever meent dat niet uitbetaald hoeft te worden.

 

Ik heb de kennis en ervaring binnen het arbeidsrecht om werknemer én werkgever hierover van gedegen juridisch advies te voorzien. 

Ziekte

Een ander onderwerp waarover vaak arbeidsconflicten ontstaan is ziekte van de werknemer. Soms wordt door de werkgever betwist dat sprake is van ziekte. Als een werknemer in verband met een conflict niet langer op de werkvloer verschijnt, kan de werkgever dat als werkweigering opvatten. Werkgevers vragen zich dan af of de werknemer verplicht kan worden weer aan het werk te gaan. Ook is het van belang te weten wanneer en hoe lang een werknemer doorbetaald moet worden.

 

Een werknemer kan zijn uitgevallen door een hoge werkdruk op de werkvloer. Dat geldt als ziekte indien sprake is van een overspannen werknemer of een burn-out. Dat moet worden vastgesteld door een arbo-arts. Verder heeft de werkgever re-integratieverplichtingen bij ziekte van een werknemer.

 

Bij ziekte geldt een ontslagverbod, maar in sommige gevallen kan de arbeidsovereenkomst toch met wederzijds goedvinden worden beëindigd. Het is altijd aan te raden daarbij een jurist in te schakelen die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht.

Arbeidsovereenkomst

Op een arbeidsovereenkomst is het Nederlandse arbeidsrecht van toepassing. Dat brengt verplichtingen voor de werkgever met zich mee. Het is daarom belangrijk dat de arbeidsovereenkomst goed is opgesteld. Ik verleen juridisch advies over alles wat daarbij moet worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan de vereisten voor het opnemen van een concurrentie- en/of relatiebeding.

 

Als een medewerker op ZZP basis wordt ingehuurd, is het van groot belang te letten op de formulering van de overeenkomst. Er moet dan een overeenkomst van opdracht worden opgesteld, die  aan een aantal vereisten moet voldoen om toepassing van het arbeidsrecht te voorkomen.

 

Ook indien er een conflict is ontstaan over de voorwaarden van de arbeidsovereenkomst, kan ik je daarover van juridisch advies voorzien.

Mediation 

Bij een arbeidsconflict is het mogelijk te bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Indien werkgever en werknemer er wel gezamenlijk uit willen komen, maar hen dat onderling niet lukt, kan mediation uitkomst bieden. Een jurist kan het verhaal van beide kanten

aanhoren, daarover arbeidsrechtelijk juridisch advies geven en een schikking voorstellen. Een arbeidsconflict waarvoor geen oplossing leek te bestaan, kan op die manier toch beëindigd worden.

Juridisch advies arbeidsrecht

Arbeidsconflicten kunnen zeer ingrijpend zijn voor werknemer en werkgever. Het is daarom van belang hierover tijdig juridisch advies in te winnen en/of de rechtsbijstand van een ervaren jurist die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht in te schakelen.

 

Het is niet nodig daarvoor een advocaat in te schakelen. Een jurist kan hetzelfde als een advocaat in het arbeidsrecht. Ik heb zelf vele jaren ervaring als arbeidsrecht advocaat. Daarom kan ik juridisch advies en rechtsbijstand van een hoge kwaliteit leveren. Aangezien ik niet langer als advocaat maar als jurist werkzaam ben, doe ik dat voor een zeer betaalbare prijs. Ik reken een uurtarief van 90 Euro voor individuen en 95 Euro voor bedrijven. 

Juridisch advies ontslag

Als je juridisch advies over ontslag zoekt, kost dat de werknemer meestal niets. Het is bij een ontslag via een vaststellingsovereenkomst namelijk gebruikelijk dat de werkgever de kosten van de rechtsbijstand betaalt. Voor de werknemer is het dan ook bijna altijd voordeliger een jurist in te schakelen dan zelf over de vaststellingsovereenkomst te onderhandelen. 

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij als je wilt weten wat ik voor je kan doen.

 
 
 
 

Referenties

 

"Lisa heeft mij bijgestaan bij ontslag met een vaststellingsovereenkomst (VSO) tot gevolg. Zij heeft voor mij alle communicatie overgenomen, wat voor mij enorm veel rust gaf. Tussendoor kreeg ik updates en tips van haar, wat erg fijn is zodat je weet hoe het ervoor staat en hoe het verder in zijn werk gaat. Dit heeft zij erg professioneel en vakkundig gedaan. Hierbij heb ik ook een belangrijke les geleerd: Geef niet te snel toe, ook niet in stressvolle situaties. Bedankt Lisa!"

"Lisa heeft uitstekend werk geleverd met het gewenste resultaat! Ik zou haar diensten zeker aanbevelen."

"Geweldige ervaring en afgeleverd vóór de verwachte deadline. Zou haar ten zeerste aanbevelen A++"

"Lisa is geweldig in wat ze doet, uiterst behulpzaam en professioneel."

"Het was een plezier om met Lisa samen te werken. Zij heeft onze zaak zeer intelligent en zorgvuldig afgehandeld en gaf zeer grondige feedback en gedetailleerde instructies. Ik zou zeker weer met haar samenwerken."

"Uitstekend werk van Lisa, geweldige communicatieve vaardigheden ... Aandacht voor detail was verfrissend .... Gemakkelijk aan te bevelen."

"Echte pro, ten zeerste aanbevolen"