Juridisch advies arbeidsrecht

Heb je hulp bij ontslag of een arbeidsconflict nodig? Wij van LSH Legal zijn daarin

gespecialiseerd.

 

Lees hieronder meer over hoe wij kunnen helpen bij ontslag en onderhandelen over de

ontslagvergoeding, een arbeidsconflict, ziekte en de arbeidsovereenkomst. Onderaan

deze pagina vindt je meer informatie over de kosten hiervan.

Juridisch advies ontslag

Bij ontslag spelen vaak veel verschillende vragen. Als adviseur arbeidsrecht verlenen wij

juridisch advies over (de reden van) het ontslag, de wijze waarop het gegeven mag worden

en het recht op een ontslagvergoeding.

In veel gevallen komen werkgever en werknemer (uiteindelijk) tot een ontslag met

wederzijds instemmen. Het is daarbij van belang op een aantal zaken goed te letten,

zoals de datum waarop de arbeidsovereenkomst beëindigd wordt, het recht op een

WW uitkering en de hoogte van de ontslagvergoeding. 

 

Onderhandelen ontslagvergoeding

 

Over de hoogte van de ontslagvergoeding wordt vaak onderhandeld bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Vaak wordt de transitievergoeding daarbij als uitgangspunt gebruikt. In sommige gevallen heeft de werknemer recht op een (aanzienlijk) hogere ontslagvergoeding. Dat is afhankelijk van de omstandigheden die hebben geleid tot het ontslag en in hoeverre dat is vastgelegd in een ontslagdossier. 

Het is daarom verstandig een ervaren arbeidsjurist in te schakelen bij het onderhandelen over de ontslagvergoeding en de overige voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst. 

Arbeidsconflict

 

Een arbeidsconflict kan over veel verschillende zaken gaan. Denk aan een conflict tussen werkgever en werknemer over de wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Of een werknemer die achterstallig loon opeist terwijl de werkgever meent dat niet uitbetaald hoeft te worden.

 

LSH Legal heeft de kennis en ervaring binnen het arbeidsrecht om werknemer en werkgever hierover van gedegen juridisch advies te voorzien. 

Ziekte

Een ander onderwerp waarover vaak arbeidsconflicten ontstaan is ziekte van de werknemer. Soms wordt door de werkgever betwist dat sprake is van ziekte. Als een werknemer in verband met een conflict niet langer op de werkvloer verschijnt, kan de werkgever dat als werkweigering opvatten. Werkgevers vragen zich dan af of de werknemer verplicht kan worden weer aan het werk te gaan. Ook is het van belang te weten wanneer en hoe lang een werknemer doorbetaald moet worden.

 

Een werknemer kan zijn uitgevallen door een hoge werkdruk op de werkvloer. Dat geldt als ziekte indien sprake is van een overspannen werknemer of een burn-out. Dat moet worden vastgesteld door een arbo-arts. Verder heeft de werkgever re-integratieverplichtingen bij ziekte van een werknemer.

 

Bij ziekte geldt een ontslagverbod, maar in sommige gevallen kan de arbeidsovereenkomst toch met wederzijds goedvinden worden beëindigd. Het is altijd aan te raden daarbij een gespecialiseerd jurist arbeidsrecht in te schakelen.

Arbeidsovereenkomst

Op een arbeidsovereenkomst is het Nederlandse arbeidsrecht van toepassing. Dat brengt verplichtingen voor de werkgever met zich mee. Het is daarom belangrijk dat de arbeidsovereenkomst op de juiste wijze is opgesteld. LSH Legal verleent juridisch advies over alle zaken die daarbij moeten worden meegenomen. Bijvoorbeeld de vereisten voor het opnemen van een concurrentie- en/of relatiebeding kunnen complex zijn.

 

Als een medewerker op ZZP basis wordt ingehuurd, is het van groot belang te letten op de formulering van de overeenkomst. Er moet dan een overeenkomst van opdracht worden opgesteld, welke aan een aantal vereisten moet voldoen om toepassing van het arbeidsrecht te voorkomen.

 

Indien over de voorwaarden van de arbeidsovereenkomst een conflict is ontstaan, kunnen wij je daarover van juridisch advies voorzien.

Mediation 

Bij een arbeidsconflict is het mogelijk te bemiddelen tussen werkgever en werknemer.

Indien zij er nog steeds gezamenlijk uit willen komen, terwijl hen dat zelf niet lukt, kan

mediation uitkomst bieden. Een jurist arbeidsrecht kan het verhaal van beide kanten

aanhoren, daarover juridisch advies geven en een schikking voorstellen. Een arbeidsconflict

waarvoor geen oplossing leek te bestaan kan zo toch beëindigd worden.

Juridisch advies arbeidsrecht

Arbeidsconflicten kunnen zeer ingrijpend zijn voor werknemer en werkgever. Het is daarom van belang hierover tijdig juridisch advies in te winnen en/of rechtsbijstand in te schakelen.

 

Het is niet nodig daarvoor een advocaat in te huren. Een jurist kan hetzelfde als een advocaat in het arbeidsrecht. Wij van LSH Legal hebben vele jaren ervaring als arbeidsrecht advocaat. Dat betekent dat wij juridisch advies en rechtsbijstand van een hoge kwaliteit leveren. Aangezien wij niet langer als advocaat maar als jurist werken, doen wij dat voor een zeer betaalbare prijs. Wij rekenen een uurtarief van 90 Euro voor individuen en 95 Euro voor bedrijven. 

Bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten van de rechtsbijstand vergoed. De werknemer hoeft daarvoor meestal niets te betalen. Het is voor de werknemer dan ook bijna altijd voordeliger een jurist in te schakelen dan zelf te onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst. 

Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op om te bezien wat de mogelijkheden zijn.

Juridisch advies of rechtsbijstand nodig?

 

Stuur me nu een berichtje via Whatsapp +31628543640 (of neem op een andere manier contact op)

 
 
 
 
 

Referenties

"Lisa heeft uitstekend werk geleverd met het gewenste resultaat! Ik zou haar diensten zeker aanbevelen."

"Geweldige ervaring en afgeleverd vóór de verwachte deadline. Zou haar ten zeerste aanbevelen A++"

"Lisa is geweldig in wat ze doet, uiterst behulpzaam en professioneel."

"Het was een plezier om met Lisa samen te werken. Zij heeft ons project zeer intelligent en zorgvuldig afgehandeld en gaf zeer grondige feedback en gedetailleerde instructies. Ik zou zeker weer met haar samenwerken."

"Uitstekend werk van LSH Legal, geweldige communicatieve vaardigheden ... Aandacht voor detail was verfrissend .... Gemakkelijk aan te bevelen."

"Echte pro, ten zeerste aanbevolen"

SPECIALISATIES

CONTACT

Email: lisa@lshlegal.nl

Tel.: 0628543640 (Whatsapp)

Of vul het contactformulier in

Informatie over de omgang met uw gegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring