top of page

Juridisch advies arbeidsrecht

Juridisch advies ontslag

Juridische hulp bij ontslag of juridisch advies binnen het arbeidsrecht nodig?

 

Stuur me nu een berichtje via Whatsapp +31628543640 (of neem op een andere manier contact op)

Ontslag

 

Ben je op zoek naar juridische hulp bij ontslag, wil je onderhandelen over de ontslagvergoeding, heb je vragen over ziekte of ben je op zoek bent naar juridisch advies over een arbeidsconflict? 

 

LSH Legal is een juridisch advieskantoor dat je goed en betaalbaar kan helpen bij allerlei kwesties binnen het arbeidsrecht. Aan het einde van deze pagina leg ik meer uit over de kosten van mijn rechtsbijstand (als die er al zijn).

Juridisch advies ontslag

Bij ontslag spelen vaak veel verschillende vragen. Dat kan gaan over de reden van het ontslag en of het wel rechtsgeldig is. Dat is niet altijd het geval. Het arbeidsrecht maakt ontslag alleen in bepaalde gevallen mogelijk. Als je twijfelt over of het ontslag wel gegeven had mogen worden, is het altijd goed juridische hulp bij ontslag in te schakelen.

In veel gevallen komen werkgever en werknemer (uiteindelijk) tot een ontslag met wederzijds instemmen. Er wordt dan een vaststellingsovereenkomst gesloten tussen werknemer en werkgever. Het is daarbij van belang goed op een aantal zaken te letten, zoals de datum waarop de arbeidsovereenkomst beëindigd wordt, het recht op een WW uitkering en natuurlijk de hoogte van de ontslagvergoeding

 

Vaststellingsovereenkomst onderhandelen 

 

Over de hoogte van de ontslagvergoeding wordt vaak onderhandeld bij het sluiten van

een vaststellingsovereenkomst. Vaak wordt de transitievergoeding daarbij als uitgangspunt

gebruikt. In sommige gevallen heeft de werknemer recht op een (aanzienlijk) hogere ontslagvergoeding. Dat is afhankelijk van de omstandigheden die hebben geleid tot het ontslag en in hoeverre dat is vastgelegd in een ontslagdossier. In deze blog leg ik hier meer over  uit. 

Het is daarom altijd verstandig juridische hulp in te schakelen bij het onderhandelen over de ontslagvergoeding en de overige voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst. 

Arbeidsconflict binnen het arbeidsrecht

 

Een arbeidsconflict kan over veel verschillende zaken gaan. Denk aan een conflict tussen werkgever en werknemer over de wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Een werkgever die een werknemer wil overplaatsen naar een andere werkplek. Of een werknemer die achterstallig loon opeist terwijl de werkgever meent dat dat niet uitbetaald hoeft te worden.

 

Ik heb de kennis en ervaring binnen het arbeidsrecht om werknemer én werkgever hierover van gedegen juridisch advies te voorzien. 

Ziekte

Een ander onderwerp waarover vaak arbeidsconflicten ontstaan is ziekte van de werknemer. Soms wordt door de werkgever betwist dat sprake is van ziekte. Als een werknemer in verband met een conflict niet langer op de werkvloer verschijnt, kan de werkgever dat als werkweigering opvatten. Werkgevers vragen zich dan af of de werknemer verplicht kan worden weer aan het werk te gaan. Ook is het van belang te weten wanneer en hoe lang een werknemer doorbetaald moet worden.

 

Een werknemer kan zijn uitgevallen door een hoge werkdruk op de werkvloer. Dat geldt als ziekte indien sprake is van een overspannen werknemer of een burn-out. Of dat zo is moet worden vastgesteld door een arbo-arts. De werkgever heeft re-integratieverplichtingen bij ziekte van een werknemer.

 

Bij ziekte geldt een ontslagverbod, maar in sommige gevallen kan de arbeidsovereenkomst toch met wederzijds goedvinden worden beëindigd. Het is daarbij altijd aan te raden juridisch advies in te winnen van een arbeidsrecht jurist.

Arbeidsovereenkomst

Op een arbeidsovereenkomst is het Nederlandse arbeidsrecht van toepassing. Dat brengt verplichtingen voor de werkgever met zich mee. Het is daarom belangrijk dat de arbeidsovereenkomst goed is opgesteld. Ik verleen juridisch advies over alle zaken die daarbij kunnen spelen. Zo moet een concurrentie- en/of relatiebeding aan een aantal vereisten voldoen.

 

Als een medewerker op ZZP basis wordt ingehuurd, is het van groot belang te letten op de formulering van de overeenkomst. Er moet dan een overeenkomst van opdracht worden opgesteld die niet teveel mag lijken op een arbeidsovereenkomst, om toepassing van het arbeidsrecht te voorkomen.

 

Ook indien er een conflict is ontstaan over de voorwaarden van de arbeidsovereenkomst, kan ik je daarover van juridisch advies voorzien.

Mediation 

Bij een arbeidsconflict is het mogelijk te bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Indien werkgever en werknemer er wel gezamenlijk uit willen komen, maar hen dat onderling niet lukt, kan mediation uitkomst bieden. Een jurist kan het verhaal van beide kanten

aanhoren, daarover arbeidsrechtelijk juridisch advies geven en een schikking voorstellen. Een arbeidsconflict waarvoor geen oplossing leek te bestaan, kan op die manier toch beëindigd worden.

Juridisch advies arbeidsrecht

Arbeidsconflicten kunnen zeer ingrijpend zijn voor werknemer en werkgever. Het is daarom van belang hierover tijdig juridisch advies in te winnen en/of de rechtsbijstand van een arbeidsrecht jurist in te schakelen.

 

Het is niet nodig daarvoor een advocaat in te schakelen. Een jurist kan hetzelfde als een advocaat in het arbeidsrecht. Ik heb zelf vele jaren ervaring als advocaat in het arbeidsrecht. Ik lever dan ook (online) juridisch advies en rechtsbijstand van een hoge kwaliteit. Aangezien ik niet langer als advocaat werkzaam ben, doe ik dat voor een zeer betaalbare prijs. Ik reken een uurtarief van 90 Euro voor individuen en 95 Euro voor bedrijven. 

Juridische hulp bij ontslag

Als je juridische hulp bij ontslag nodig hebt, kost dat de werknemer meestal niets. Het is bij een ontslag via een vaststellingsovereenkomst namelijk gebruikelijk dat de werkgever de kosten van de rechtsbijstand betaalt. Voor de werknemer is het dan ook bijna altijd voordeliger een jurist in te schakelen dan om zelf over de vaststellingsovereenkomst te onderhandelen. 

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij op als je wilt weten hoe ik je kan helpen!

Arbeidsconflict
Arbeidsovereenkomst
Ziekte
Kosten juridisch advies ontslag

Referenties

"Lisa is geweldig in wat ze doet, uiterst behulpzaam en professioneel."

"Lisa heeft mij bijgestaan bij ontslag met een vaststellingsovereenkomst (VSO) tot gevolg. Zij heeft voor mij alle communicatie overgenomen, wat voor mij enorm veel rust gaf. Tussendoor kreeg ik updates en tips van haar, wat erg fijn is zodat je weet hoe het ervoor staat en hoe het verder in zijn werk gaat. Dit heeft zij erg professioneel en vakkundig gedaan. Hierbij heb ik ook een belangrijke les geleerd: Geef niet te snel toe, ook niet in stressvolle situaties. Bedankt Lisa!"

"LSH Legal heeft uitstekend werk geleverd met het gewenste resultaat! Ik zou haar diensten zeker aanbevelen."

"Geweldige ervaring en afgeleverd vóór de verwachte deadline. Zou haar ten zeerste aanbevelen A++"

"Het was een plezier om met het juridisch advieskantoor van Lisa samen te werken. Zij heeft onze zaak zeer intelligent en zorgvuldig afgehandeld en gaf zeer grondige feedback en gedetailleerde instructies. Ik zou zeker weer met haar samenwerken."

"Uitstekend werk van Lisa, geweldige communicatieve vaardigheden ... Aandacht voor detail was verfrissend .... Gemakkelijk aan te bevelen."

"Echte pro, ten zeerste aanbevolen"

bottom of page