Juridisch advies familierecht

Heb je problemen in de familierechtelijke sfeer? Binnen het familierecht spelen vaak conflicten die snel hoog oplopen. Als je zit met een dergelijke kwestie, kan het goed zijn tijdig juridisch advies in te winnen of de communicatie (tijdelijk) uit handen te geven aan een in het familierecht gespecialiseerde jurist.

Als voormalig familierecht advocaat heb ik ruime ervaring in verschillende zaken die kunnen spelen binnen het familierecht. Denk aan het bieden van hulp bij een echtscheiding of het wijzigen van een omgangsregeling. Als je zit met een dergelijk probleem, kan ik je daar dan ook goed bij helpen.

Hulp bij scheiding

Een scheiding is vaak erg ingrijpend. Je leven zal in veel verschillende opzichten veranderen na een scheiding. Als je er middenin zit, spelen er vaak veel emoties. Daardoor komt het vaak voor dat je van te voren niet stil staat bij alles wat er bij een scheiding komt kijken.

 

Het is daarom goed een jurist in te schakelen die je daarop wijst en met je meedenkt. Juist als je zo gemakkelijk mogelijk wilt scheiden - zonder het inschakelen van advocaten en het voeren van rechtszaken - kan een ervaren jurist je de hulp bieden die je nodig hebt. Dat geldt ook bij de ontbinding van een geregistreerd partnerschap

Wijzigen omgangsregeling

 

Er kunnen veel redenen zijn om een omgangsregeling te willen wijzigen. De omgangsregeling kan niet goed werken voor de kinderen of het kan zo zijn dat de andere ouder zich niet aan de afspraken houdt. Dat kan leiden tot frustraties, irritaties en teleurgestelde kinderen.

 

Het is dan van belang te kijken of de omgangsregeling gewijzigd kan worden. In eerste instantie in overleg met de andere ouder. Omdat de verstandhouding met de andere ouder ingewikkeld of ronduit slecht kan zijn, is het soms goed daarbij de hulp van een jurist in te schakelen. Ik kan de communicatie met de andere ouder over het wijzigen van de omgangsregeling van je overnemen. Ook kan ik je hierover (alleen) van juridisch advies voorzien. 

Gezag en erkenning

Als je het ouderlijk gezag wilt wijzigen, van eenhoofdig naar gezamenlijk of andersom,

kan ik je daarover adviseren. Als een kind binnen een huwelijk wordt geboren krijgen beide

ouders automatisch het gezag. Dat is niet het geval als je niet getrouwd bent.

 

Ook kan ik je adviseren over kwesties rondom het ouderschap, bijvoorbeeld over erkenning. Door

erkenning wordt je wettelijk ouder van het kind. Je hoeft daarvoor niet de verwekker van het kind

te zijn.

 

Gezien mijn ruime ervaring als familierecht advocaat, ben ik goed op de hoogte van de jurisprudentie op dit gebied. Ook weet ik hoe rechtszaken over deze onderwerpen binnen het familierecht worden gevoerd. Ik kan je dan ook goed van juridisch advies voorzien over dit soort kwesties.

Jeugdzorg

​Het kan zijn dat een jeugdzorg instantie een onderzoek start naar jouw gezinssituatie. Dat wordt meestal gedaan door een instantie als Jeugdbescherming, William Schrikker Stichting (WSS) of de Raad voor de Kinderbescherming. Er kan sprake zijn van een (dreigende) ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing van de kinderen.

 

Aangezien dit ingrijpende consequenties kan hebben, is het van belang hierover tijdig juridisch advies in te winnen. Ik ben gespecialiseerd in het familierecht en kan je goed adviseren over hoe je hier het best mee om kunt gaan. Ook kan ik hierover namens jou communiceren met de betreffende jeugdzorg instantie. 

Juridisch advies familierecht

Als je te maken hebt met een kwestie binnen het familierecht, kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik zal je zo snel mogelijk laten weten wat ik voor je zou kunnen doen.  

wijzigen omgangsregeling

Referenties

"Uitstekend, ik stel haar geduld en geweldige werk zeer op prijs." 

"Lisa heeft uitstekend werk geleverd met het gewenste resultaat! Ik zou haar diensten zeker aanbevelen."

"Lisa is geweldig in wat ze doet, uiterst behulpzaam en professioneel."

"Dit was de tweede keer dat we Lisa vroegen om ons te helpen, en wederom heeft ze geweldig werk geleverd. Ze weet waarover ze praat en levert werk van een hoge kwaliteit."

"Lisa heeft uitstekend werk geleverd met het gewenste resultaat! Ik zou haar diensten zeker aanbevelen."

"Uitstekend werk van Lisa, geweldige communicatieve vaardigheden ... Aandacht voor detail was verfrissend .... Gemakkelijk aan te bevelen."

"Lisa was erg professioneel en besteedt veel aandacht aan detail. Prachtig werk!"

"Echte pro, ten zeerste aanbevolen"